61. Ako zomrieť s miliónom na účte | Norbert Nepela – Michal Truban


Do môjho podcastu prijal pozvanie papučový investor” Norbert Nepela. Ten je jedným z najlepších investičných koučov už dlhé roky a stará sa o miliónové portfóliá svojich klientov. Hneď v úvode sme sa rozprávali o populárnych ETF-kách a ich špecifických výhodách pre špecifických investorov.

 

V podcaste sme prebrali investície naozaj do hĺbky, pričom Noro veľmi jednoducho vysvetlil prácu aktívneho a pasívneho investovania a tiež to, ako dosiahnuť skorý dôchodok prístupom FIRE. Prezradil reálne výsledky investícií a toho, čo sa v dnešnej dobe ešte dá dosiahnuť, no aj čo je, naopak, čistým výmyslom. Na praktických príkladoch pochopíte, akým spôsobom rozkladať svoje investície tak, aby ste z nich dokázali reálne žiť alebo dokonca ísť prístupom Die with zere, ktorého podstatou je minúť všetky peniaze do svojej smrti a umireť tak s nulou na účte.

 

Noro je skutočne skúsený človek, čo sa investícií týka, a preto si myslím, že tento podcast je povinnou jazdou pre všetkých, ktorých zaujíma téma investovania. Nájdete tu príklady, tipy a tiež rady, ako pracovať so svojimi financiami. Užívajte!

 

Knihy a ostatné zdroje spomenuté v tomto podcaste:

Joel Greenblatt – The Little Book That Still Beats the Market

Rozhovor si môžete pozrieť vo videu nižšie alebo na streamovacích platformách:

SPOTIFY podcast: https://spoti.fi/31Nywax

APPLE podcast: https://apple.co/3n0SO8F

GOOGLE podcast: https://bit.ly/3qAt5WU